G.E.N.G

nuffnang

Friday, January 13, 2012

kerana mimpi itu aku begini

selalu orang cakap mimpi tu cuma mainan tidur...
tapi dek kerana mimpi tu lah aku boleh jadi serabut kepala...

semester lepas, aku baru je selesai belajar paper killer course aku iaitu calculus...
kod subjek MTE 3108 (Basic Calculus)...
tajuk sedap je dengar...
"ala...basic je pun..."
tapi aku merasakan paper ni tersangat la susah...
sebabnya aku pernah gagal paper yang sama masa zaman foundation dulu...


so, bila mula je semester empat, aku terlalu dibayangi dengan ketakutan dan kerisauan sebab aku takut gagal lagi...
lagi-lagi, bila belajar aku rasa macam susah betul nak paham & bagi aku igt...
sebab perasaan terlalu risau ni la aku sampai didatangi mimpi yg terlalu buruk lagi tragis dalam hidup aku...

*sila klik sini untuk baca kisah MIMPI tragis tu...*


di kala tengah bersuka-ria bersenang-lenang kat rumah...
bila semester baru da hampir nak mula, semua orang dok kalut pasal result...
lebih-lebh lagi bila ada member dari IPG lain yang da tau result masing-masing..
masa ni aku pun mula la terbayangkan mimpi tragis aku tu...
aku sangat takut benda tu akan jadi kenyataan...


lebih menakutkan bila aku tau yang ada orang yang gagal dalam paper tersebut...
bila aku tau je berita tu, ntah kenapa aku rasa akulah orang yang gagal tu...
sebabnya aku rasakan paper tersebut susah giler dan camtulah perasaan aku masa jawab exam masa aku pernah gagal dulu...
dah lah nak tau result tu sikit punya payah...
kena telefon unit peperiksaan...

benda yang paling aku x ske!!!
masa aku gagal dulu pun, tau result pun melalui telefon...
dah la yang angkat call aku tu bagitau aku gagal pun macam xde perasaan je...

"Solehah bt Ibrahim, Unit matematik 1 ye? awak gagal paper math...ada nak tanya result sape2 lagi x?"


kejamkan ayat orang tu???
sebab tu lah aku sangat takut untuk telefon tanya result aku...
hujung minggu aku sangat tertekan sampaikan makan pun x bpe lalu...
makan sekadar cukup syarat supaya aku x kena gastrik...

at last, satu pagi tu, my bucuk telefon bagitau result da boleh cek online...
lagi satu, aku lulus!!
yes!
itu yang aku nak dengar...
alhamdulillah...
aku sangat bersyukur walaupun result aku tu cuma lulus cukup makan...
walaupun pointer aku turun dari sem sebelumnya, aku rasa bersyukur kerana aku lulus...


aku xnk da sejarah aku gagal tu berulang lagi dan paling penting ialah perkara yang berlaku dalam mimpi tu xkan menjadi kenyataan dan biarkan ia terus menjadi mimpi yang menyerabutkan kepala aku satu masa dahulu...

mimpi itu cuma mainan tidur...
aku pasti tentang itu!!!

by : serangkai 1

2 comments:

  1. lulus gagal sebahagian dr kehidupan....

    ReplyDelete
  2. yup..but sometimes it could be a haunted thing

    ReplyDelete

Copyright (c) All Right Reserved by garisanhorizon.blogspot.com