G.E.N.G

nuffnang

Tuesday, September 20, 2011

30 perkara perempuan tak sempat luahkan pada lelaki

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya...(nangis dlm ati mmg memeritkan)

 2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf...(stay away from me if i get mad bcoz u don't really know how to cool me down...if you get wrong, it will getting worse)

 3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan)...

 4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain...(don't get me wrong..it doesn't mean that I'm unfaithful bcoz i didn't go out with another guy with only two of us without any strong reasons...i prefer hang out with lots of friends)

 5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! (dislike deep eye contact +___+)

 6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. (i hate accomplishments bcoz i don't know whether their words are sincere or not)

 7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja. (aku bukan jenis perigi cari timba derrr....)

 8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

 9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. (zaman moden skrg facebook, tweeter & blogging pn boleh jadi tmpt luah perasaan)

 10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna....(do you think that you are good enough to tell that i'm useless???)

 11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. (plg benci org yg suka tinggi suara x memasal...serius konon)

 12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. (gedik gler la....)

 13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

 14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

 15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.(org xnk usah ler dipaksa-paksa)

 Bersambung di sini


by : serangkai 1

No comments:

Post a Comment

Copyright (c) All Right Reserved by garisanhorizon.blogspot.com