G.E.N.G

nuffnang

Monday, August 29, 2011

rumah hantu terbesar


da bese masuk rumah hantu??
da xde feel seram bila masuk rumah hantu???
atau korang ni jenis yg memang x reti rasa takut & seram....
pe kata korang try masuk rumah hantu ni plak....

Rumah hantu yang terletak di negara matahari terbit iaitu Jepun ni telah diakui oleh Guiness Book of Record sebagai rumah hantu terbesar dan paling menakutkan di dunia. Bangunan usang ni telah diubahsuai menjadi rumah hantu dalam tema hospital. Berbeza dengan rumah hantu yang yang selalu kita jumpa kat FunFair tue, rumah hantu ini tidak memiliki jalan atau laluan yang sudah ditetapkan.

Para pengunjung terpaksa berjalan sendirian atau dalam kumpulan 2-3 orang untuk menuju ke pintu keluar. Di dalam rumah hantu nie juga terdapat banyak pintu/tingkap yang terpaksa dibuka secara manual oleh pengunjung. Selain hiasan dalaman yang mengerikan, rumah hantu ini juga dipenuhi oleh para pekerja yang berdandan ngeri seperti hantu sebenar. Bukan sekadar mengerikan pada pandangan mata, rumah hantu nie juga mempunyai bau menusuk hidung para pengunjung.

Bangunan rumah hantu ini mempunyai laluan sepanjang 700m yang penuh dengan lorong-lorong kecil yang boleh membuatkan pengunjung tersesat. Sekiranya pengunjung tidak sesat, masa lebih kurang 50 minit diperlukan untuk keluar dari bangunan tersebut. Untuk menambahkan rasa takut pelawat, sistem audio yang terdiri daripada suara teriakan, suara langkahan kaki dan lain-lain dipasang dalam bangunan tue.

Kerana terlalu menakutkan, ramai pengunjung yang terluka kerana terjatuh dalam bangunan hantu tue...He3, apa korang nak buat kalau jadi camtu?










p/s : org jepun mmg sll ngn idea2 pelik dorang...


by : serangkai 1

2 comments:

  1. menakutkan..seramnya nak masuk..

    ReplyDelete
  2. org jepun mmg selalu ngn idea kreatif & gler mereka

    ReplyDelete

Copyright (c) All Right Reserved by garisanhorizon.blogspot.com