G.E.N.G

nuffnang

Monday, May 27, 2013

al-kisah si pendek yg memandu kereta

aku mmg x tggi mana...
pendek sgt pn rsnya x jugak sbb aku ada je jmpe org sebaya aku yg lg rendah dari aku...hehehe
tggi aku cuma 1.56m...
156cm klu rs nk besar sket nombornya...

aku punya lesen ni setahun pun x smpai lg...
kira pengalaman pn x byk lagi la..
sebab aku mmg ske nk try something new, so kena beranikan diri jgk la drive dlm mcm2 situasi..
kalau x nnt, ada lesen pn tp skill xde sebab x berani...

al-kisahnya aku ke kuantan utk meraikan member yg bertunang...
aku mmg tau la jgk sket2 selok-belok kt kuantan even aku bkn org sini pn..
tp nak dijadikan cerita, x pasal2 blh sesat...
abes ceruk perumahan aku masuk...
aku pn sampai tukar laluan GPS byk kali gk la sbb abes mengarut je laluan yg GPS tunjuk...

selesai majlis, my sis ajak pergi berjaya megamall sebab ada sale kt kdai buku popular...
tambah plak, adik aku yg kaki novel pun ada kt tempat kejadian...
makanya, aku pn on je la meronda kt sana...kot2 blh dpt buku best...
dpt gak aku beli satu novel...
harga asal RM77.90 tp aku beli ngn harga RM12.90...
hehehe...
buku ni keluaran tahun 2010...
mmg la blh dpt murah...
at least ada gk xtvt ms cuti ni...
ni pun xtaw ntah ble aku abeskan...hahaha


sebenarnya, ada kisah di sebalik pendakian nak ke tempat parking kt situ...
firstly, sebelum aku mendaki tu, aku memang cuak gler rasa nak drive ke tempat parking...
sebabnya?
sebab jalan nak ke tempat parking tu berpusing2 dari lower ground smpai la level 5...
nasib baik bawak auto...
rasanya kalau manual, aku memang surrender la nak parking tmpt cmni...
mau mengundur je nanti...takooootttt....
berpusing-pusing smpai dlm ati kata jgn la jadi mcm dlm cte hantu tu....
pusing smpai 3-4 kali tp tetap kt tempat yang sama jgk...hahaha...pengaruh tv xnk kalah...


tapi, sebelum nak mendaki ke parking level tu, kena la amik tket parking dlu...
drive slow2 sebab nak amik lajak baik punya...
bukak tingkap sedang2...
tup-tup x sampai plak nak amek tiket...
okay...aku bukak lagi tingkap tu bg besar lagi...
hulur punya hulur, x sampai lagi jugak...
hahaha...pendek bebenor aku nih...
makanya, terpaksa la aku bukak pintu, turun sebelah kaki utk capai tiket tu...
wakakaka...nasib bek sandal aku x tercicir kat situ...
mau jadi cinderella nanti....

Lokasi kejadian

siap amik tket, cepat2 naik cari tempat parking...
lariiiikkkkkk....
aku ngn adik aku gelak x sudah sebab mengenangkan kependekan aku yg x sampai amik tket parking...
hahaha...

on the way balik, hujan plak lebat...
dah malam plak tu...
makanya mata aku menghadapi masalah kesilauan yg amat kritikal saat ini...
sebabnya rabun silau aku agak tggi gak...
seyes aku rasa kepayahan yg amat sgt nak menempuh saat tu...
aku pun terpaksa buat konsert free dlm kete utk elak adik aku tido...hahaha...
biar dia teman aku drive smpai rumah...

sekian buletin dari pemandu yg pendek ini...
peace yaw!!!

2 comments:

  1. sy tinggi 153cm pn smpai je amek park tix.

    ReplyDelete
  2. skill + faktor seat kete main peranan jgk kot

    ReplyDelete

Copyright (c) All Right Reserved by garisanhorizon.blogspot.com